donderdag 3 juni 2010

BOBBEJAAN SCHOEPEN


Marc Didden schreef bij het overlijden (16 mei 2010) van Bobbejaan Schoepen het volgende : "...Een countryrocker met chansonnierbloed in zijn aderen. Een komiek die mensen kon doen huilen. Een zanger die te vroeg gezwegen heeft...".

Gisteren, 3 juni 2010, kocht ik "THE WORLD OF BOBBEJAAN-SONGBOOK". Het is een knappe gedigitaliseerde uitgave (december 2009) met daarop 76 songs, nooit eerder uitgegeven dingen, de hits, de demo's, etc ... Een zeer mooie collectie voor de verzamelaars. Het paperwork is goed verzorgt. Het enige minpunt is dat men blijkbaar op "een frank gekeken heeft" wat het digipack betreft. Jammer, het is van een zo povere kwaliteit dat Je de CD's nog liever in een anoniem plastieken doosje zou willen bewaren. Nu het muzikale aanbod maakt natuurlijk alles goed.

Bobbejaan is "van voor mijn tijd". We hebben zijn "Jodelende fluiter", "Café zonder bier", "Lichtjes van de Schelde", "Ik sta op wacht" (zonder hemd en zonder broek) thuis, samen met een hele boel andere dingen, met de paplepel binnengekregen. Bobbejaan had een "buitenlandse" carrière waar veel van de HUIDIGE Belgische artiesten (of wat daarvoor moet doorgaan) alleen maar kunnen dromen, en dan nog !!!

Het is niet omdat Bobbejaan er nu niet meer is dat we plots MASSAAL al zijn platen moeten gaan kopen, dat hadden we al veel eerder moeten doen.

Amper een jaar na het verlies van YASMINE zien we hetzelfde opnieuw gebeuren. Mensen die via het internet BIDPRENTJES aan woekerprijzen verkopen ! OK, ik versta wel dat het een kwestie van "vraag en aanbod" is.

Via de officiêle website kunnen geinteresseerden GRATIS hun bidprentje aanvragen. Waarom wordt er geen deal met bepaalde tijdschriften gesloten ? Zo zou iedereen die dat kleinood van Bobbejaan wil bewaren daartoe in staat gesteld zijn. Veel gemakkelijker, en, zo zouden de haaien "naar de haaien" gestuurd worden.

Zijn laatste CD uit 2008 - BOBBEJAAN - was een moedige, fragiele, plaat. Luister nog maar eens naar "Een koude wind waait" (over soldatengraven zonder bloemen). Het hoeven niet altijd - hoe mooi ook - "...de lichtjes van de Schelde..." te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten