woensdag 26 mei 2010

FRANKIE MILLER


Het album "Easy Money" (1980) plukte ik destijds uit een reclamebak (bij HVH in DIEST) en het was "LOVE AT FIRST SIGHT" ... Easy Money was nu niet wat Je kan noemen "een goed verkopende plaat", dus duurde het tot 2008 voor de LP op CD verscheen. "Why don't we spent the night" was een bescheiden (radio) hitje.

In 1993 nam Frankie samen met onze eigenste SARAH BETH "Why don't You try me" (N° 5 notering), een nummer van RY COODER, voor de soundtrack van "AD FUNDUM" op. Dat was Sarah Bet(h)tens eerste TV optreden. Haar "solo" carriere was "over" en het K's Choice avontuur kon beginnen. Een jaar later kreeg Frankie een hersenbloeding. Hij was bezig met het schrijven van nummers voor een nieuwe band die JOE WALSH (EAGLES) samen met Nicky Hopkins en Ian Wallace wilde vormen. "When I'm away from You" en "Forget about me" (dat op deze CD staat) waren dan weer hits van zijn hand voor "THE BELLAMY BROTHERS" die in de lage landen hun grootste hit hadden met "Let Your love flow" (1976).

"Let Your love flow" werd gecomponeerd door Larry E. Williams, toenmalig roadie van NEIL DIAMOND. Williams bood het nummer aan Diamond aan maar deze nam het nummer niet op. In 2008 werd de song gebruikt voor een promospot voor BARCLAYCARD en kwam op die manier nog eens in de hitparade terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten