donderdag 27 mei 2010

OST CHOCOLAT


Ondanks de negatieve kritieken - te zeemzoeterig - kocht ik in 2003 de DVD "CHOCOLAT", de film van Lasse Hallström, gebaseerd op het boek van Joanne Harris. Met in de hoofdrollen Juliette Binoche, Johnny Depp, Alfred Molina, Carrie-Anne Moss, Dame Judi Dench, Lena Olin, Peter Stormare en John Wood (Wat een cast). Eerlijk, ik vind de film beter dan het boek.


Enkele maanden later stond ik in Flavigny-sur-Ozerain, het dorpje waar de film grotendeels opgenomen werd. Ik poseerde op 20 mei 2003 (fier) voor de "Chocolaterie" van "Vianne Rocher". Alleen, de Chocolaterie is geen echte Chocolaterie, maar dat had U wellicht al begrepen. Het gebouw moest na de draaidagen terug in zijn "origienel" staat hersteld worden ... De chocelaterie werd (uiteraard) in Engeland "nagebouwd".


In 2007 schreef Joanne Harris een vervolg op "CHOCOLAT" : "THE LOLLIPOP SHOES". Wat van CHOCOLAT zo'n prachtige film maakt is ondermeer de SOUNDTRACK. Rachel Portman (Mona Lisa Smile, The Lake House)werkte eerder met Lasse Hallström. Ze schreef de muziek voor zijn "CIDERHOUSE RULES" (uit 1999) gebaseerd op één van de belangrijkste boeken (van JOHN IRVING - 1985) uit de Amerikaanse literatuur. In "CIDERHOUSE RULES" spelen twee jonge acteurs de pannen van het dak : Toby Maguire (3 X Spiderman) en Charlize Theron (Monster, The Italian Job). Maar de OSCAR voor de "Beste mannelijke bijrol" ging naar de britse acteur "Sir Maurice Micklewhite" U beter bekend als "Michael Cane" (Educating Rita, Hannah & her Sisters, Zulu, Batman, etc). "...Goodnight you princes of Maine, you kings of New England..."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten