donderdag 27 mei 2010

MYLENE FARMER


12 september 2009, Parijs, Stade France ... Nodig 80.000 mensen uit, en bouw een overgetelijk verjaardagsfeestje. "Stade de France" is niet de beste show van MYLENE, maar hij zit wonderwaarlijk, opnieuw, vol verrassingen (hoe vaak kan je klassenummers als "LIBERTINE" en "SANS CONTREFACON" blijven heruitvinden ?). Het is zoals toetsenman YVAN zegt : "...Mylene heeft teveel "goede nummers" dus wordt het steeds moeilijker een goed evenwicht tussen nieuwe en oude nummers te vinden...". Opmerkelijk is het TECHNO gedeelte van de show. Ook als niet-fan van dat genre, is het zeer knap en gedurfd om de MAXI CD DANCE versies van Je eigen nummers live te brengen REGI EAT YOUR HEART OUT, prutser). HOOGTEPUNT DELUXE is "Sans Contrefacon" met een AIR GUITAR spelende Mylene en dansers die een knipoog naar de videoclip (CINEMA, CINEMA, remember ?) brengen. Dat Mylene een gevoelige dame is weten we al van de vorige shows, 5 trage nummers worden heel ingetogen en met de nodige waterlanders sereen, in blok, gebracht. Of hoe de "zware jongens" in het publiek plots die bom emotie niet aankunnen en cleenex tekortschiet. De Show ? 7/10. Op de BLU-RAY is de klank DTS 5.1 nog beter als op DVD, en, maar twee euro duurder. Moet ik nog vertellen dat de "special- and visual effects, alsook de verpakking van de DVD en BLU-RAY een 11/10 verdienen.

Madonna, Kylie, noem maar op, genoeg POP DIVA's die LIVE er een echt feest van maken, maar na KYLIE is MYLENE toch het meest genereus tegenover haar publiek.

En, niet onbelangrijk, Sir Paul McCartney leende de live band van MYLENE (om te houden). Samen klinken die beter dan the BEATLES zelf ooit LIVE geklonken hebben ! Kopen die plaat, dubbele CD+DVD, GOOD EVENING NEW YORK CITY.


And, Ladies en Genle people, koop STADE DE FRANCE op BLU-RAY ... DOEN !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten