maandag 31 mei 2010

1 JUNI 2010 - HAPPY BIRTHDAY TOM ROBINSONVandaag (1 JUNI 2010) wordt (Tweeling, sterrenbeeld) TOM ROBINSON 60 jaar. Afgelopen zondag was hij nog te gast in IEPER waar hij IK BEN ZO EENZAAM ZONDER JOU ten berde bracht (dankuwel Xavier de Baere). Tom treedt al jaren niet meer live op, hij maakt momenteel radio. Maar met de jaarlijkse "CASTAWAY optredens" laat hij elke jaar opnieuw zien hoe genereus deze man tegenover zijn publiek is. Het zijn niet alleen de fans die hem trouw blijven, Tom blijft trouw aan zijn fans, en dat siert deze man enorm. Een optreden bijwonen is meer dan een gezellig onderonsje. Vandaag (1 JUNI 2010) is er de big party in LONDON, Sheppards Bush ... Many happy returns TOM.

http://www.tomrobinson.com/


Tom Robinson richtte in 1976 z'n eigen band op die nauwelijks een jaar later een monsterhit scoorde. ‘2-4-6-8 Motorway’ duwde Tom Robinson in de richting die hij wou: vooruit! Tot begin jaren '80, met ondertussen een geslaagd optreden op Torhout Werchter (1979), proefde Tom Robinson van het succes. ‘War Baby’, ‘Listen To The Radio’, ‘Back in the old country’ en het autobiografische ‘Glad to be gay’ worden klassiekers. Maar na het album ‘TRBTwo’, dat flopt, begint Tom Robinson aan alles en nog wat te twijfelen, maar vooral aan zichzelf. De alomgekende’stilte na de storm’ dringt Tom Robinson in de vergeethoek en daar hij zich in tijd van ‘werkloosheid’ geen dure band kan permitteren, volgt haast onvermijdelijk... the split. Tom -bezige bij- Robinson blijft echter niet bij de pakken zitten en probeert nog een paar maal het hoofd boven water te krijgen met enkele bands en platen. Maar stuk voor stuk gaan ze weer kopje onder. En zo sprong Tom Robinson op de ‘unplugged-kar’ (Een mens moet toch eten, nietwaar). Wat hem trouwens geen windeieren opleverde. Hij kreeg veel positieve respons op deze formule en in deze periode werd ook de akoestische live-CD ‘Living In A Boom Time’ geboren. Tom Robinson ziet de toekomst weer door een, euh, ‘roze’ bril!

De laatste jaren werd Tom Robinson in zijn thuisland meer bekend als radiopresentator dan als muzikant. Hij werkte voor zowat alle netten van BBC radio en presenteert tegenwoordig ‘BBC Introducing: Fresh On The Net’. Op 1 juni 2010 (vandaag) viert deze voorvechter van de sexuele vrijheid zijn zestigste verjaardag onder de toepasselijke titel ‘Glad to be grey!’. Op 29 mei komt (kwam) hij al een deel van de kaarsjes uitblazen in het Diestse openluchttheater!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten